Vakbeurs Klimaat

Voor iedereen die geïnteresseerd is in groene, water- en klimaatbestendige openbare ruimte

Tijdens Vakbeurs Openbare Ruimte wordt een deel van de beursvloer speciaal ingericht door klimaatexperts: Vakbeurs Klimaat. In deze Klimaatstraat vindt u oplossingen voor het water- en klimaatbestendig maken, en houden, van de stedelijke leefomgeving. Hier vindt u ook het Klimaat Theater, waar u op een unieke wijze bijgepraat wordt door professionals uit het vakgebied.

De beurs is met name interessant voor mensen die actief zijn bij gemeenten, provincies, gewesten, de federale overheid, onderzoeks- en adviesbureaus of het hoger onderwijs.

De huidige klimaatverandering zorgt niet alleen voor grotere hoeveelheden regenwater maar ook voor droogte en hittestress in steden, overstromingen door rivierwater of zeespiegelstijging en veranderende dag- en nachttemperaturen. De openbare ruimte in de steden zal dus klimaatbestendig moeten worden ingericht.

Op Vakbeurs Klimaat vindt u oplossingen voor de uitdaging waar alle steden, nu en in de komende jaren, mee geconfronteerd zullen worden, namelijk het klimaatbestendig maken van de stedelijke leefomgeving. Tijdens de beurs wordt ingegaan op de klimaatverschillen binnen steden en de duurzame oplossingen voor de bijkomende problematieken.

Ontmoet elkaar in een gastvrije sfeer

Vakbeurs Klimaat biedt het perfecte platform om elkaar te ontmoeten, kennis uit te wisselen en de laatste nieuwe ontwikkelingen te ervaren. Uw registratie is geldig voor zowel Vakbeurs Openbare Ruimte als voor Vakbeurs Klimaat. Registreer hier voor gratis toegang.

  • "De enige beurs in België in ons vakgebied. De diversiteit van het aanbod heeft mij zeer aangenaam verrast."